Viikon tuotepari:
Hoitoaine + Kenkävaha

Vaihda suojasuihke hoitoaineeseen ja kenkävahaan.

Suojasuihke sopii mokka- ja kangaskenkien suojaukseen, mutta pintanahkaiset kengät kannattaa suojata hoitoaineella ja kenkävahalla. Kerromme 4 syytä miksi.

1. KOSTEUTUS

Kuten iho, myös pintanahka tarvitsee kosteutusta – eli hoitoainetta –, jottei nahan pinta kuivu ja lopulta halkea. Pelkkä suojasuihkeen käyttö kuivattaa ja samentaa pintanahan ennen pitkää.

Mokka- ja nupukkinahkojen karvamainen pinta ei ole samalla tavalla altis kuivumiselle kuin pintanahka. Tärkeintä mokalle ja nupukille on suojaus laadukkaalla suojasuihkeella, jottei lika pääse imeytymään huokoiseen pintaan. Mokka- ja nupukkinahoille on myös olemassa omaa hoitosuihketta, jonka käyttö kannattaa varsinkin silloin, kun haluat freesata kenkien väriä.

2. SYVEMPI VÄRI

Kun nahka saa kosteutta, sen väri syvenee. Värillinen kenkävaha eli tutummin kenkälankki taas paikkaa kuluneimpia kohtia. Jos kengät ovat todella kuluneet voi lisänä käyttää myös kenkävoidetta, joka tuo samalla myös yhden suojakerroksen lisää. Oikein kuluneille kengille kenkävoide kannattaa laittaa jo ennen hoitoainetta, jotta väri imeytyy paremmin nahkaan. Jos kengät ovat likaiset, pestään ne ensin nahkasaippualla.

Kuvan vasemman puoleinen kenkä on huollettu, hoitoaineella, kenkävoiteella ja kenkävahalla. Oikealla puolella huoltamaton pari. 

3. KIILTO

Kenkävahan ensisijainen tehtävä on suojata, mutta se tuo samalla myös kauniin kiillon nahkaan. Halutessa kenkiin voi luoda peilikiillon kärki ja kantaosiin kerrostamalla kenkävahaa useita kerroksia. Peilikiillotukseen voi käyttää myös erityistä kiillotusvahaa, joka helpottaa kiillon aikaansaamista.

Saphir Universal Cream -hoitoainetta voi käyttää kenkien lisäksi myös laukuille, nahkatakeille sekä asusteille, kuten esimerkiksi nahkavöille.

4. ALL IN ONE

Hoitoainetta ja kenkävahaa voi käyttää uusien kenkien suojaukseen, kuluneiden kenkien huoltoon sekä pikaiseen siistimiseen. Kiireisinä hetkinä voit sipaista kenkiin vain kevyen kerroksen hoitoainetta, antaa vaikuttaa muutaman minuutin ja harjata kiiltäväksi – takaamme, että tulet koukuttamaan tähän tapaan!

Viikon tuotepari: 

Saphir Universal Cream -hoitoaine

  • Nahan hoitoaine – SaphirNahan hoitoaine – Saphir

Maitomainen Saphir Universal Cream -levittyy nahalle kuin itsestään ja imeytyy nopeasti. Kevyt hoitoaine on itseasiassa yksi monipuolisimmista nahanhuoltoaineistamme, sillä sitä voi käyttää monipuolisesti kaikenlaisille nahkatuotteille – jopa nahkaisille huonekaluille!

Vesipohjainen Saphir Universal Cream sisältää pääosin luonnollisia ainesosia.

Huom. Jos huoltamasi nahkatuote tummuu herkästi kosteudesta, suosittelemme käyttämään kevyempää Saphir Nappa Leather Balm -hoitoainetta.

Saphir Pâte de Luxe -kenkävaha

Saphirin klassinen Pâte de Luxe -kenkävaha sisältää seitsemää luonnollista kovavahaa ja liuottimena on käytetty havupuutärpättiä. Tuote on 100% luonnollinen. Pâte de Luxe -kenkävahaa on saatavilla useissa eri sävyissä.

Suosittelemme aina valitsemaan värillisen vahan, jos mahdollista, sillä väritön vaha voi herkästi alkaa samentaa erityisesti tummia sävyjä. Valkoisille ja muille hyvin vaaleille nahkakengille väritöntä vahaa voi käyttää huoletta.

Täydennä huoltopakkia näillä:

Kenkäharja

Tärkein väline hoitoaineen ja kovavahan rinnalle on kenkäharja. Imeytymisen jälkeen kengät harjataan kenkäharjalla, jottei nahan pinta jää tahmeaksi ja sameaksi. Harjaus ikään kuin sulkee huoltoaineet nahan pintaan luoden tiiviin ja kiiltävän pinnan. Huollon jälkeen kenkäharja kannattaa jättää eteiseen, jotta siihen on aina helppo tarvittaessa tarttua. Harjaus paitsi puhdistaa myös uusii nahan kiiltoa.

Talvivinkki: Talvella kengistä kannattaa harjata lumi pois kenkäharjalla käytön jälkeen, jottei kosteus imeydy nahkaan.

Nahkasaippua

Erityisen likaiset kengät, tai kengät joihin on kerrostunut paljon vanhoja huoltoaineita, kannattaa pestä nahkasaippualla. Puhdistus avaa samalla nahan pinnan huokosia, jotta huoltoaineet pääsevät paremmin imeytymään ja tarttumaan nahkaan.

Kevyeen puhdistukseen riittää kostea sieni (luonnonsieni tai vaahtomuovisieni) tai pehmeä puuvillaliina.

Valokuva: Timo Anttonen

Piirros: www.saphir.com 

Kommentoi