• Artikkelin kirjoittaja:
You are currently viewing Uusi vanha

Rakastan pukeutumista, mutta en uuden ostamista.

Pukeutuminen ja vaatteet ovat minulle tärkeitä asioita, mutta en halua laittaa paljoa aikaa vaatteiden hankintaan tai pukeutumiseen ylipäätänsä. Haluan että vaatekaappini toimii ja palvelee elämääni ilman, että minun tarvitsee miettiä pukeutumista joka päivä. Pukeudun paljon samoihin luottoasuihin ja -vaatteisiin. Hankintoja teen useimmiten vasta sitten, kun edeltäjät alkavat olla siinä kunnossa, että ne on melkeinpä pakko vaihtaa uusiin. Skarppi olo ja siistit vaatteet ovat aina olleet minulle tärkeitä asioita ja sitä kautta päädyin myös huoltamisen pariin. Huoltamisen kautta voin nauttia huolitellusta olosta ja kokea uutuuden tunteita ostamatta uutta.

Uuden sesongin alkaessa mietin yleensä valmiiksi tulevan kauden pääteeman ja pyrin tekemään tarvittavat hankinnat kerralla tai fiksaan ne jo olemassa olevista vaatteistani. En kaipaa kovin paljon vaihtelua, joten sesonkiin voi riittää yksikin tai muutama avainvaate, jonka voin pukea ja asustaa eri tavoin. Kun se oikea juttu on löytynyt, ei minun tarvitse taas juurikaan miettiä pukeutumista moneen kuukauteen ja voin olla varma, että vaatekaapista löytyy aina jotain mielekästä päällepantavaa.

Tänä keväänä juttuni on sailorhenkisesti kaulaan kiedottu silkkihuivi, v-pääntiet ja neuletakit. Huivityylin poimin lempisuunnittelijaltani Margaret Howellilta, jonka mallistoihin ja editorialeihin palaan aina, kun kaipaan inspiraatiota. Huivit ovat lempiasusteeni, sillä ne voi pukea niin monella eri tavalla. On tosi mielenkiintoista, kuinka niin pienellä vaatekappaleella voi luoda niin monenlaisia tyylejä ja muuttaa koko asun tunnelmaa.

Huivityylin poimin lempisuunnittelijaltani Margaret Howellilta, jonka mallistoihin ja editorialeihin palaan aina, kun kaipaan inspiraatiota.

Vaatekaappiani päivitän tänä keväänä kolmella tavalla:

1.

Vaihdoin nahkatakistani napit uusiin, sillä kaipasin takkiin freesausta. Malli tuntuu edelleen itselle ajankohtaiselta, mutta napit eivät enää miellyttäneet ja olivat kuluneet. Nyt uusien nappien tuoma kontrasti tekee koko takin yleisilmeestä täysin uudenlaisen. Ennen nappien vaihtoa puhdistin takin Saphirin Cleaner Shampoolla, käsittelin sen Saphir Universal Creamilla ja harjasin kiiltäväksi nahkaharjalla.

2.

Löysin Emmystä vaatekaapistani puuttuvan neuletakin (itseasiassa kaksi) sekä v-aukkoisen neuleen. Jo ostovaiheessa näin, että neuleet olivat nuhjuisessa ja nyppyisessä kunnossa, mutta huoltamalla niistä saisi siistit. Pesin neuleet ja harjasin ne perusteellisesti läpi vaateharjalla. V-aukkoiselle palmikkoneuleelle jo pelkkä pesu ja harjaus vaateharjalla teki kaiken tarvittavan.

Myös neuletakeille pesu ja harjaus teki paljon, mutta niiden pintaan oli noussut paljon yksittäisiä kuituja, jotka tekivät pinnasta pörhöisen ja sen vuoksi herkästi pölyä keräävän. Tämän vuoksi neuleet alkoivat nopeasti harjauksen jälkeen näyttää taas nyppyiseltä ja nuhjuiselta. En ole koskaan käyttänyt sähkökäyttöistä nukkaleikkuria neuleisiin, mutta tässä tapauksessa se oli ainoa keino saada neuleiden pinta jälleen tasaiseksi. Pingotin neuleet tyynyn päälle ja kävin ne kauttaaltaan läpi hellävaraisella Stockholm Steameryn nyppyleikkurilla. Nyppyleikkuri leikkasi kuidut todella kivasti eikä reikien syntymisestä ollut pelkoakaan. Lopuksi vaihdoin myös neuleisiin napit, jotka satuin löytämään ostaessani napit nahkatakkiini. Näistä neuleista tulee nyt kevään luottovaatekappaleeni!

Nappilöytöjä olen tehnyt paljon Eurokankaasta – kuten tälläkin kertaa. Nämä napit löysin Eurokankaan löytölaatikosta, jota voisi muuten kaivella loputtomiin! Hyviä nappilöytöjä voi tehdä myös kirppareilta sekä ompeluliikkeistä. Verkossa esimerkiksi Nappitalolla on laaja valikoima erilaisia nappeja.

3.

Luottohameeni alkaa olla todella kulahtanut, joten ajattelin teettää siitä kopion uudessa värissä ja kankaassa, sillä malli istuu niin hyvin ja sitä on helppo yhdistellä erilaisten yläosien kanssa. Seuraavaksi suuntaan siis vielä kangaskaupoille ja kevään ja alkukesän tyylini on valmis.

Kommentoi