Tältä sivulta löydät Arkivé Atelier -verkkokaupan (jäljempänä “Arkivé Atelier”, “verkkokauppa” tai “me”) tilausehdot ja ohjeet tilauksen tekemiseen. Tilatessasi Arkivé Atelier -verkkokaupasta sinun edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin tilaus- ja toimitusehtoihimme sekä vaihto- ja palautusehtoihimme. 


 

Toimitus poikkeustilanteen aikana

 

Koronavirustilanteella ei ole tällä hetkellä vaikutusta Postin kotimaan lähetysten kulkuun. Pakkaamme ja toimitamme lähetyksiä normaalisti jokaisena arkipäivänä. Huolehdimme hygieniastamme pakatessa käyttämällä hengityssuojaimia ja kumihanskoja sekä pyyhimme pakkausalueen pintoja säännöllisesti. Seurantatunnuksen saatuasi tilaus on perillä pääsääntöisesti 1-3 arkipäivän kuluessa. 

Pidennetyt säilytysajat

Posti on pidentänyt lähetysten säilytysaikaa kaikissa palvelupisteissä (postit ja pakettiautomaatit) 21 päivään. Muutos koskee 23.3. jälkeen toimitettuja lähetyksiä ja on voimassa valmiuslain ajan.

Mikäli olet estynyt noutamasta lähetystä, voit pyytää toisen henkilön noutamaan lähetyksen puolestasi seuraavasti:

  • Jos lähetys on Postin pakettiautomaatissa, toinen henkilö voi noutaa lähetyksen saamasi lokerokoodin avulla.

  • Jos lähetys on Postissa, voi toinen henkilö noutaa lähetyksen puolestasi saapumisilmoituksessa toimitetulla lähetystunnuksella, sekä omalla, kuvallisella henkilöllisyystodistuksellaan tai ajokortilla.

Kotipakettien vastaanottaminen

Normaalista tavasta poiketen, lähetystä ei luovuteta vastaanottajalle käteen vaan Postin kuljettaja soittaa ovikelloa ja asettaa lähetyksen oven eteen. Kuljettaja odottaa muutaman metrin päässä, kunnes asiakas vastaanottaa lähetyksen.
 Kuljettaja ei pyydä vastaanottajalta allekirjoitusta, vaan toimitus kirjataan kuljettajan toimesta Postin järjestelmään.

Posti tarjoaa myös joustoa Kotipakettien vastaanottamiseen poikkeustilanteen aikana. Vastaanottaja voi itse valita sopivan toimitusaikaikkunan paketin saapumiselle. Posti tarjoaa seitsemän päivän mittaisen kalenterin, josta vastaanottaja voi valita itselle parhaiten sopivan ajan paketin vastaanottamiseen. Posti lähettää toimituskalenterin vastaanottajalle tekstiviestillä tai sähköpostitse. Muutos koskee kaikkia Kotipakettivaihtoehtoja. Uudistus on jo käytössä useimmissa suurissa kaupungeissa ja se tulee käyttöön lopulta koko maassa. 

Toimitustavat

 

Tarjoamme maksuttoman toimituksen 200 euroa ylittäville tilauksille.

Postipaketti – 4,90 eur

Nouto lähimmästä postitoimipisteestä. Saat Postilta ilmoituksen, kun paketti on saapunut perille. Huomaathan, että Posti ilmoittaa pakettien saapumisista ensisijaisesti vain tekstiviestillä tai sähköpostilla. On siis tärkeää, että tilatessasi syötät ajan tasalla olevat yhteystiedot. Poikkeustilanteen aikana tilauksia säilytetään postissa 21 päivää. Noutamattomien pakettien uudelleen toimittamisesta perimme 15€.

Postin pakettiautomaatti  – 4,90 eur


Hae pakettisi ilman jonotusta tilauksen yhteydessä valitsemastasi Postin pakettiautomaatista silloin, kun sinulle sopii. Huomaathan, että Posti ilmoittaa pakettien saapumisista ensisijaisesti vain tekstiviestillä tai sähköpostilla. On siis tärkeää, että tilatessasi syötät ajan tasalla olevat yhteystiedot. Poikkeustilanteen aikana tilauksia säilytetään automaatissa 21 päivää. Noutamattomien pakettien uudelleen toimittamisesta perimme 15€.

Kirje Kotiosoitteeseen (vain lahjakortit ja pienet tuotteet) – 3,50 €


Kirje toimitetaan ilmoittamaasi osoitteeseen. 

Postin lähilokero – Helsinki, Stockmann keskusta, 8.krs  – 2,50 €

Voit noutaa tilauksesi lähilokerostamme Helsingin keskustan Stockmannilta. Postin pakettiautomaatti sijaitsee kauppakeskuksen kahdeksannessa kerroksessa Forexin lähettyvillä. Muistathan, että tilaus on noudettavissa vasta, kun olet saanut vahvistuksen siitä, että tilaus on noudettavissa. Tämä on siis erillinen, myöhemmin lähetettävä viesti, kuin heti tilauksen jälkeen automaattisesti lähetetty tilausvahvistus. Lähilokerotilaukset ovat noudettavissa 1–2 päivän sisällä tilauksesta. Poikkeustilanteen aikana tilauksia säilytetään lokerossa 21 päivää. Noutamattomien pakettien uudelleen toimittamisesta perimme 6€.

Posti Kotipaketti – Ovelle aamulla – 10,00 eur


Paketti toimitetaan kotiovellesi aamulla klo 8–9. Tilauksen yhteydessä on tärkeää ilmoittaa mahdollinen ovikoodi ja puhelinnumero, jotta kuljettaja voi tarvittaessa soittaa. Paketin toimitusennusteen näkee seurantatunnuksella Postin verkkosivulta, kun paketti on lajiteltu. 

Posti Kotipaketti – Ovelle päivällä – 10,00 eur


Paketti toimitetaan kotiovellesi klo 8–16. Tilauksen yhteydessä on tärkeää ilmoittaa mahdollinen ovikoodi ja puhelinnumero, jotta kuljettaja voi tarvittaessa soittaa. Paketin toimitusennusteen näkee seurantatunnuksella Postin verkkosivulta, kun paketti on lajiteltu.

Posti Kotipaketti – Ovelle sovitusti – 15,00 eur


Paketin toimitusaika sovitaan vastaanottajan kanssa. Palvelu on saatavilla suurimmissa kaupungeissa ja taajamissa klo 9–21, muualla pääsääntöisesti klo 9-16. Tilauksen yhteydessä on tärkeää ilmoittaa mahdollinen ovikoodi ja puhelinnumero.


Matkahuolto – 6,90 eur


Nouto valitsemastasi Matkahuollon noutopisteestä. Saat Matkahuollolta ilmoituksen, kun paketti on saapunut perille. Huomaathan, että Matkahuolto ilmoittaa pakettien saapumisista ensisijaisesti vain tekstiviestillä tai sähköpostilla. On siis tärkeää, että tilatessasi syötät ajan tasalla olevat yhteystiedot. Noutamattomien pakettien uudelleen toimittamisesta perimme 15€.