Näin huollat Dr. Martensit

Nämä kyseiset yksilöt ovat lakattua nahkaa, mutta samainen ohje käy myös muille Dr. Martenseissa käytettäville pintanahoille.

 

Lakattu nahka on taipuvainen halkeilulle ja syville taitoksille, mutta toisaalta myös hyvin huoleton nahkalaatu Suomen sääolosuhteisiin, sillä se hylkii kosteutta ja likaa. Hyvin istuva kenkä ei halkea yhtä helposti kuin väljästi istuva kenkä, sillä väljään kenkään syntyy kävellessä jyrkempiä taitoksia kuin kenkään, joka myötäilee napakasti jalkaa. Lakattua nahkaa olisi hyvä huoltaa säännöllisesti hoitoaineella ja vahalla, jotta nahan pintakäsittely pysyisi pehmeänä ja joustavana.

NÄIN TAIOT KIILLON TAKAISIN DR. MARTENSEIHIN ELI HUOLTO-OHJE STEP-BY-STEP

 

TARVITSET:

Lepolestit, kenkäharjan, kynsiharjan, puuvillaliinoja + Saphirin Leather Soap -nahkasaippua, Renovator-hoitoaine ja Pate de Luxe-kenkävaha

 

1. Aloita irrottamalla kengistä mahdolliset nauhat. Nauhat voi pikafreesata juoksevan veden alla puristelemalla ja laittaa kuivumaan huolto-operaation ajaksi. Todella rispaantuneet nauhat kannattaa vaihtaa uusiin.

2. Asettele kenkien sisään lepolestit tukemaan muotoa. Lepolestiä olisi erityisen hyvä käyttää lakatusta nahasta valmistetuissa kengissä –  se suoristaa ryppyjä ja auttaa vähentämään syviä uurteita ja pinnan halkeilua. Lepolesti imee myös kosteutta kengän sisältä.

3. Harjaile aluksi irtolika ja pöly pois kauttaaltaan kenkäharjalla. Pohjat voi puhdistaa pikaisesti vedellä ja kynsiharjalla. 

4. Pyyhi kengät kostealla puuvillaliinalla. Liinan saa sopivan kosteaksi suihkuttamalla veden siihen suihkepullosta.

5. Kengät pestään Leather Soapilla. Saippuan mukana tulee sieni, joka kastellaan ja puristetaan enimmät vedet pois. Saippuoi alue kerrallaan ja pyyhi heti perään kostealla puuvillaliinalla. Anna kuivahtaa viitisen minuuttia puhdistuksen jälkeen. 

6. Seuraavaksi Renovator -hoitoaine, joka toimii kosteusvoiteen tapaan nahalle. Lakatun pintanahan kanssa annostelussa kannattaa olla erityisen maltillinen, sillä se ei ime huoltoaineita yhtä hyvin kuin pehmeämmät nahat. Anna imeytyä noin viisi minuuttia ja harjaa läpi. Pintaan tulee vaaleita juovia, mutta ne häviävät harjatessa. Harjaus myös aktivoi hoitoaineen hoitavat ainesosat.

7. Viimeistele kengät Pate de Luxe -vahalla. Vaha on helpoin levittää puuvillaliinalla. Anna imeytyä noin viisi minuuttia ja harjaa lopuksi, ettei pinta jää sameaksi.

8. Kiinnitä nauhat takaisin kenkiin. Siinä se!

Kengät ennen ja jälkeen huollon

HUOLTOKALENTERI 

 

Käyttöönotto:  Levitä uusille kengille Saphir Renovator -hoitoaine ja Pate de Luxe -vaha yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Kevyt viikkofreesaus:  Pyyhi kostealla liinalla ja kiillota Saphir Renovatorilla, joka samalla myös hoitaa nahkaa. Halutessasi voit laittaa Pate de Luxea kärkeen, kantaan ja kolhujen peittämiseen.

Perusteellinen kuukausihuolto:

1. Puhdista Saphir Lether Soapilla

2. Hoida Saphir Renovatorilla

3. Suojaa Saphir Pate de Luxella

Kommentoi

Sulje valikko
×

Cart