You are currently viewing Näin huollat Dr. Martensit

Nämä kyseiset yksilöt ovat lakattua nahkaa, mutta samainen ohje käy myös muille Dr. Martenseissa käytettäville pintanahoille.

Lakattu nahka on taipuvainen halkeilulle ja syville taitoksille, mutta toisaalta myös hyvin huoleton nahkalaatu Suomen sääolosuhteisiin, sillä se hylkii kosteutta ja likaa. Hyvin istuva kenkä ei halkea yhtä helposti kuin väljästi istuva kenkä, sillä väljään kenkään syntyy kävellessä jyrkempiä taitoksia kuin kenkään, joka myötäilee napakasti jalkaa. Lakattua nahkaa olisi hyvä huoltaa säännöllisesti hoitoaineella ja vahalla, jotta nahan pintakäsittely pysyisi pehmeänä ja joustavana. Lepolestejä kannattaa käyttää kengissä aina silloin, kun ne eivät ole käytössä, jolloin nahka pääsee lepäämään ja suoristumaan käytön jäljiltä. 

NÄIN TUOT KIILLON TAKAISIN DR. MARTENSEIHIN ELI HUOLTO-OHJE STEP-BY-STEP

TARVITSET:

Lepolestit, kenkäharja, kynsiharja, puuvillaliinoja + Saphir Leather Soap -nahkasaippua, Universal Cream -hoitoaine ja Pâte de Luxe-kenkävaha

1. Aloita irrottamalla kengistä mahdolliset nauhat. Nauhat voi pikafreesata juoksevan veden alla puristelemalla ja laittaa kuivumaan huolto-operaation ajaksi. Todella rispaantuneet nauhat kannattaa vaihtaa uusiin.

2. Asettele kenkien sisään lepolestit tukemaan muotoa. Lepolestiä olisi erityisen hyvä käyttää lakatusta nahasta valmistetuissa kengissä –  se suoristaa ryppyjä ja auttaa vähentämään syviä uurteita ja pinnan halkeilua. Lepolesti imee myös kosteutta kengän sisältä.

3. Harjaile aluksi irtolika ja pöly pois kauttaaltaan kenkäharjalla. Pohjat voi puhdistaa pikaisesti vedellä ja kynsiharjalla. 

4. Pyyhi kengät kostealla puuvillaliinalla. Liinan saa sopivan kosteaksi suihkuttamalla veden siihen suihkepullosta.

5. Kengät pestään Leather Soapilla. Saippuan mukana tulee sieni, joka kastellaan ja puristetaan enimmät vedet pois. Saippuoi alue kerrallaan ja pyyhi heti perään kostealla puuvillaliinalla. Anna kuivahtaa viitisen minuuttia puhdistuksen jälkeen. 

6. Seuraavaksi levitetään Universal Cream -hoitoaine, joka toimii kosteusvoiteen tapaan nahalle. Lakatun pintanahan kanssa annostelussa kannattaa olla erityisen maltillinen, sillä se ei ime huoltoaineita yhtä hyvin kuin pehmeämmät nahat. Anna imeytyä noin viisi minuuttia ja harjaa läpi. Pintaan tulee vaaleita juovia, mutta ne häviävät harjatessa. Harjaus myös aktivoi hoitoaineen hoitavat ainesosat.

7. Viimeistele kengät Pâte de Luxe -vahalla. Vaha on helpoin levittää puuvillaliinalla. Anna imeytyä noin viisi minuuttia ja harjaa lopuksi, ettei pinta jää sameaksi.

8. Kiinnitä nauhat takaisin kenkiin. Siinä se!

Kengät ennen ja jälkeen huollon

HUOLTOKALENTERI 

Käyttöönotto:  Levitä uusille kengille Saphir Universal Cream -hoitoaine ja Pâte de Luxe -vaha yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Kevyt freesaus (noin 1-2 viikon välein riippuen käytöstä):  Pyyhi kostealla liinalla ja kiillota Saphir Universal Creamilla, joka samalla myös hoitaa nahkaa. Halutessasi voit laittaa Pâte de Luxea kärkeen, kantaan ja kolhujen peittämiseen.

Perusteellinen huolto (noin kerran kuussa riippuen käytöstä):

1. Puhdista Saphir Leather Soapilla

2. Hoida Saphir Universal Creamilla

3. Suojaa Saphir Pâte de Luxella

Tuotteet pintanahkaisten Dr. Martensien hoitoon

Kommentoi