Näin huollat:
Converse-tennarit

Käytön jäljet tuovat särmää Conversen tennareihin, mutta välillä voi olla paikallaan raikastaa niiden ilmettä puhdistamalla. Välineet puhdistukseen löytyvät usein jo kotoa – tai viimeistään lähikaupasta.

Erilaisia tapoja erityisesti vaaleiden Converse-tennarien puhdistukseen löytyy pilvin pimein ja monella on varmasti jo korvan takana oma hyväksi havaittu tapa. Ohjeeseemme valitsimme sellaiset aineet, jotka käyvät myös muille kuin vaaleille sävyille.

Kumipohjien puhdistus

Tarvitset:

Ruokasoodaa

Vanha kynsiharja tai hammasharja

Pyyhe

Pyyhekumi

Tee näin:

1. Poista kengistä ensin nauhat ja harjaa irtolika kenkä- tai kynsiharjalla. Nauhat voi pestä pesupussissa koneessa tai käsin esimerkiksi sappisaippua-vesi -liuoksessa liottamalla. 

2. Valmista tahnamainen seos soodasta ja vedestä. Sekoitussuhde noin 1rkl soodaa ja 1tl vettä. Soodan hiekkamainen koostumus luo puhdistukseen kevyttä kitkaa, joka auttaa puhdistamaan lian.

3. Puhdistukseen voi käyttää esimerkiksi kynsiharjaa tai vanhaa, mielellään kovaa, hammasharjaa. Harjaa pohjien reunat, pohjat ja kärjys soodatahnalla. Harjauksessa kannattaa käyttää reippaasti painetta ja yhtä kohtaa harjata niin kauan, että lika irtoaa. Liian kevyt harjaus ei riitä puhdistamaan likaa.

4. Huuhtele puhdistutetut kohdat harjaa apuna käyttäen ja toista käsittely tarvittaessa. Kuivaa lopuksi pyyhkeellä.

5. Pesussa irtoamattomia tahroja tai tummentumia voi kokeilla kumittaa pyyhekumilla.

Kangastennarien käytön kuuluu olla huoletonta! Tennareille käytettävää, lialta ja kosteudelta suojaavaa suojasuihketta voi käyttää myös muille kangaskengille, esim. espadrilloille, sekä kanvaslaukuille.

Kangaspäällisten puhdistus

Tarvitset:

Puhdistus: Marseille-saippuaa + kynsiharja + pyyhe

Suojaus: Saphir Protector tai Saphir Super Invulner

Tee näin:

1. Laske lavuaarin tai pesuvadin pohjalle vettä. Esikastele kengät harjaamalla niitä veteen kostutetulla kynsiharjalla.

2. Annostele saippuaa kynsiharjalle hankaamalla harjalla Marseille-saippuan palasta. Harjaa päälliset perusteellisesti saippuoidulla kynsiharjalla. Kostuta harjaa ja lisää siihen saippuaa aina tarvittaessa. Voimaa harjauksessa saa jälleen käyttää reippaasti ja yhtä kohta harjata edestakaisin, kunnes lika alkaa irrota. Liian kevyt harjaus ei riitä puhdistamaan likaa. 

Huom: Varo harjaamasta iltissä olevaa logoa tai muita merkkejä. Brodeerattu logo vaurioituu herkästi harjauksesta.

3. Jätä saippuoidut kengät noin puoleksi tunniksi lepäämään, jotta saippua saa vaikuttaa.

4. Huuhtele kengät harjaamalla niitä veteen kostutetulla kynsiharjalla. Voit myös varovasti käyttää kenkiä hanan alla, mutta veden joutumista kenkien sisään kannattaa välttää. Huuhtelu on valmis, kun kengät eivät enää tunnu saippuasta tahmaisilta.

5. Painele enimmät vedet pyyhkeeseen ja jätä kengät kuivumaan tasaiseen huoneen lämpötilaan pois lämmönlähteiden, kuten patterien, lähettyviltä. Vaikka kengät ovat kankaiset, ei liiallinen lämpö tee hyvää kenkien liimauksille ja kumipohjille.

6. Kiinnitä pestyt nauhat takaisin kuivuneisiin kenkiin ja suojaa kengät Saphir Protector- tai Super Invulner -suojasuihkeella, jotta saat hyvän suojan likaa ja kosteutta vastaan.

Tennarien ylläpito

Suojatuista kengistä irtolika on helppo harjata pois kenkäharjalla. Kangastennareille voi käyttää samaa kenkäharjaa kuin nahkakengille, mutta vaaleille sävyille kannattaa käyttää omaa harjaa, sillä nahkakenkiä harjatessa värillisten huoltoaineiden jäämiä siirtyy aina jonkin verran harjaan. Vaaleille sävyille suojasuihketta on hyvä lisätä muutaman viikon välein, mikäli kengät ovat säännöllisessä käytössä ja ne haluaa säilyttää mahdollisimman puhtaana. Tummemmille sävyille suojan uusiminen voi riittää esimerkiksi kerran kuussa tai tarpeen mukaan. Ennen suojan uusimista irtolika on tärkeää harjata perusteellisesti pois ja puhdistaa mahdolliset tahrat.

Tuotteet Conversen tennareille

Kommentoi