Laadukas nahkatakki on vaate, joka parhaimmillaan vain paranee käytössä ja voi kestää käyttökelpoisena jopa vuosikymmenien ajan.

Tärkein asia nahkatakkien ylläpidossa on oikeaoppinen säilytys puhtaassa ja ilmastoidussa paikassa, huoneen lämpötilassa. Kostumisen ja kuivahtamisen vaihtelu on nahan pahin vihollinen, sillä se haurastuttaa nahkaa. Tämän vuoksi esimerkiksi kellareita ja vinttitiloja olisi hyvä välttää, sillä näissä paikoissa ilmankosteus ja lämpötila voivat vaihdella. Sadekelillä kannattaa myös valita päälle jotain muuta kuin nahkatakki. 

Jos haluat takkisi patinoituvan näyttävästi eivätkä kulumat ja värimuutokset haittaa, voit jättää takin käsittelemättä ennen käyttöönottoa ja käytön aikana – ellei valmistaja tai asiantunteva myyjä neuvo toisin. Toki käynti luotettavan suutarin luona voi olla tarpeen useiden vuosien käytön jälkeen takin käyttövuosien maksimoimiseksi.

Sen sijaan jos tarkoitus on säilyttää takki mahdollisimman tasasävyisenä ja siistinä, kannattaa tutustua erilaisiin puhdistus ja hoitomahdollisuuksiin. Myös käytetyissä takeissa voi usein olla enemmän potentiaalia kuin ehkä ensi silmäyksellä näyttäisi. Puhdistuksella, hoitoaineilla ja jopa uudelleen värjäyksellä voi saada ihmeitä aikaan!

Aluksi

Huollon suunnittelu kannattaa aloittaa nahan tunnustelemisesta. Nahkoja käsitellään hyvin eri tavoin ja tämä tulee aina ottaa huomioon nahkatakkeja huollettaessa.Vaalea aniliini- tai semianiliininahkainen takki voi olla turvallisinta viedä ammattilaisen huollettavaksi. Tummat sävyt voi yleensä huoletta huoltaa kotona. Lisää nahkojen viimeistelytyypeistä voit lukea täältä. Alta löydät ohjeita erilaisten nahkatakkien hoitoon ja huoltoon.

Lampaannahkainen takki

Lampaannahka on hyvin pehmeä, hengittävä ja joustava nahkalaatu. Säilyttääksesi nämä ominaisuudet kannattaa hoitotuotteiden valinnassa olla tarkkana.

Vanhan nahkatakin uusi elämä

Laadukas nahka on hyvin kiitollinen materiaali, sillä sen hoidettavuus ja huoltomahdollisuudet ovat hyvät. Pienellä vaivalla kuluneestakin nahkatakista on usein mahdollista saada vielä salonkikelpoinen.