• Artikkelin kirjoittaja:
You are currently viewing Luottotuotteet osa 3

Poimimme Arkivén kaupan valikoimasta tämän hetken luottotuotteemme, joita ilman emme osaisi, emmekä haluaisi enää elää. Kauniit kuvat on ottanut ystävämme ja Instagram-muusamme Ina Nordbäck. Kolmannessa osassa omat lempparituotteensa jakaa Maria. 

Maria

Kenkien huolto on ollut minulle aina itsestäänselvyys. Ensimmäinen muistoni kenkien huoltoon liittyen on se, kun isäni kiillotti koko perheemme kengät voilla ennen erästä juhlatilaisuutta, sillä kenkävaha oli päässyt loppumaan. Teini-iässä kenkien putsaus ennen viikonlopun bailuja oli minulle selviö siinä missä oikeanlaisen asun valintakin.

Voihin minun ei ole sen koommin tarvinnut turvautua, sillä kenkienhoitolaatikossani on tällä hetkellä enemmän purnukoita kuin kylpyhuoneeni kaapissa. Luottoaineeni kenkienhuollossa ovat – yllätys yllätys –  Saphir Renovator, musta Saphir 1925 Cream Polish ja musta Saphir Pâte de Luxe, sillä omistan lähestulkoon vain mustia kenkiä.

Vaikka huollan kenkiä nykyään myös työkseni, saan joka kerta hämmästyä, kuinka kaunista jälkeä noiden kolmen aineen liitosta syntyy – se on kenkien huollon magiikkaa parhaimmillaan! En kuitenkaan ajatellut kirjoittaa tätä artikkelia näistä kolmesta aineesta, sillä Johannan ja Jennan luottotuoteartikkelien jälkeen meistä varmasti jokainen on täysin vakuuttunut kyseisten aineiden laadusta. Sen sijaan kirjoitan muutamasta uudesta luottotuotteestani.

Näistä ensimmäisenä Saphir Mirror Gloss -vaha, joka viimeistelee edellä mainittujen aineiden pyhän liiton. Kyllä – laitan nykyään kengilleni jopa neljää erilaista ainetta! Mutta olen myös tätä nykyä entistä vakuuttuneempi siitä, että kenkien ja nahan huollossa toisiaan tukevien ainesosien (maltillinen!) käyttö on kauniin lopputuloksen salaisuus.

Jo nimestäkin päätellen Saphir Mirror Gloss -vaha tuo kengille peilimäisen valoa heijastavan kiillon. Se, missä Mirror Gloss eroaa Pâte de Luxe -vahasta, on vahan kovuus. Mirror Gloss ei sisällä lainkaan rasvoja ja hoitavia ainesosia, joten se on koostumukseltaan huomattavasti kovempaa kuin Pâte de Luxe. Mirror Gloss -vahaa laitetaan ainoastaan kenkien kovimpiin osiin eli kantaan ja kärkeen. Tämä siksi, että kengän pehmeämmissä ja taipuvissa osissa vahapinta saattaa halkeilla.

Mirror Gloss -vaha toimii ikään kuin aurinkopuuterin tavoin ja näyttää kauneimmalta oikeaan kohtaan laitettaessa. Näin talviaikaan olen alkanut käyttää kyseistä vahaa myös nahkapohjien reunoksiin sekä nahka- ja nahkapäällysteisiin korkoihin tuomaan lisäsuojaa ja -kiiltoa. Lisäkiilto pohjan reunoksessa ja korossa luo luonnollisen jatkumon kärjen ja kannan kiillolle.

 

Viime kuukausina olen huoltanut paljon mokka- ja nupukkinahkaisia kenkiä ja asusteita asiakkaillemme. Kyseisten nahkatyyppien hoitovälineistä on noussut kaksi selkeää suosikkia: Saphir Super Gommadin -mokkakivi ja Redecker-kumiharja. Mokkakivi on osoittautunut etenkin vaaleiden nupukkinahkojen pelastajaksi. Kivi puhdistaa esimerkiksi loka- ja kuratahrat lähes pyyhekumin tavoin ja vastikään olen tajunnut, että sitä voi käyttää myös suuremmille pinnoille laajempiin tummentumiin.

Kumiharja on erinomainen väline mokan kuivapuhdistukseen, sillä harja tavallaan syö mokkanahan likaantuneen tai tummentuneen pinnan. Vaikeampia tahroja avustan veitsen kärjellä rapsuttamalla ja viimeistelen pinnan tasaiseksi kumiharjalla. Kuminen harja on myös helppo puhdistaa vedellä ja miedolla pesuaineella. Alan myös olla vakuuttunut siitä, että messinkiharjaksinen mokkaharja on turha keksintö.

 

 

Kuvat: Ina Nordbäck

Kommentoi