Kevään valossa osaa arvostaa huoliteltua asua.

Keväällä mukana kulkevat huoltovälineet saavat vaatteesi, kenkäsi ja laukkusi näyttämään hyvältä kirkkaassakin valossa. Kokosimme kevääseen sopivia ajattomia täsmävinkkejä, jotka toimivat vuodesta toiseen yhtä varmasti kuin siniset puuvillafarkut.

1.


Nahkakenkiä kannattaa huoltaa käytön mukaan. Säännöllisessä käytössä olevat kengät voi huoltaa perusteellisesti (pesu, hoitoaine, suojaus) esimerkiksi kerran kuussa tai sitten, kun kenkä näyttää ulkoisesti vaativan käsittelyä – tässä on hyvä luottaa omiin silmiin. Hoidetut ja suojatut nahkakengät ovat käytössä huolettomat, koska lika ei pääse imeytymään syvälle nahkaan ja ne voi puhdistaa käytön jälkeen pelkän kenkäharjan avulla. Kevät-kesä -aikaan erityisesti on hyvä muistaa antaa nahkakengille lepopäiviä käytöstä. Levätessä nahka pääsee palautumaan muotoonsa ja kuivumaan kunnolla.

Lue lisää erilaisten nahkakenkien huollosta »

2.


Pienet ennaltaehkäisevät huoltoteot auttavat pitämään vaatteiden, kenkien ja laukkujen ylläpitämisen yksinkertaisena. Harjaaminen poistaa pölyä, likaa ja pidentää vaatteiden pesuväliä. Hoitoaineella käsitelty nahkalaukku on helppo pyyhkiä käytössä puhtaaksi pelkällä liinalla. Kevyiden kenkien öljytyt nahkapohjat ja vahatut kärjet antavat vapauden niiden huolettomaan käyttöön.

Tutustu kaikkiin vaatteiden, kenkien ja asusteiden huoltovälineisiin »

3.


Monissa kevyissä kevättakeissa ja -jakuissa saattaa olla vesipesukielto vuorin, tukikankaiden tai muiden yksityiskohtien vuoksi, vaikka itse kangas kestäisikin veden kanssa kosketuksen. Äkkiseltään ilmaantuneita tahroja voikin yrittää imeyttää pois pelkän veteen kastetun paperin avulla ja harjata lopuksi kohtaa pehmeällä vaateharjalla. Kauluksiin ja hihansuihin jääneisiin lika- ja meikkitahroihin voi myös kokeilla vesisuihkeen ja vaateharjan komboa.

Lisää monikäyttöisistä klassikkoharjoista ja käyttötavoista »

4.


Nahkalaukun pintaan kannattaa sipaista hoitoainetta ennen käyttöönottoa – silloin nahka pysyy joustavana ja yleistä kuntoa voi ylläpitää pehmeällä nahkaharjalla harjaamalla tai pyyhkäisemällä pinnan nahkealla liinalla. Jos laukku on päivittäin kovassa käytössä ja siellä kantaa paljon erilaisia tavaroita, voi laukun sisäpuolen käsitellä ennaltaehkäisevästi tekstiilisuojalla. Myös pienet erilliset pussukat auttavat pitämään laukun siistinä ja tavarat sieltä helpommin löydettävissä.

Lisävinkkejä nahkalaukuille ja vuorin puhdistukseen »

5.


Farkkuja pystyy raikastamaan monella tavalla, jotka eivät vaadi pesukonetta. Esimerkiksi tuuletus henkarilla käytön jälkeen ja harjaus vaateharjan ja vesisuihkeen avulla toimivat pesuna ilman varsinaista pesua ja oikovat käytössä syntyneitä ryppyjä. Paras harja täyspuuvillaisille farkuille on kaksipuolinen ja luonnonharjaksinen, jonka pehmeämmällä päällä voi harjailla vaikka päivittäin ja karkeammalla päällä käsitellä paikallisia tahrakohtia kuten kuivunutta likaa.

Lisää huolto-ohjeita ja nopeita raikastuskeinoja farkuille ja muille denimvaatteille »

Kommentoi