Kesävaatekaapin huolto: Osa I

Kesällä vaatekaapin huoltokin on yksinkertaisempaa.

Kesäisin kengät pärjäävät usein vähemmällä suojalla ja vaatteiden materiaalit ovat helppohoitoisia. Kerromme parhaat vinkkimme kesävaatekaapin huoltoon ja listaamme tuotteet, joiden avulla olo ryhdistyy helteelläkin. 

1. Suihkuta ja harjaa

Vaateharja on väline, joka palvelee ympäri vuoden. Kesähelteellä olo raikastuu, kun päällä oleville vaatteille (ja paljaille käsivarsille) suihkuttelee sumutepullolla vettä ja harjailee vaatteet siistiksi. Kesän materiaalit kuten puuvilla, pellava, tencel ja modaali tarvitsevat yleensä vain pölyn ja irtolian puhdistusta, joten niille tehokkain valinta on Kent CC2 -vaateharja. Erityisesti tummille vaatteille CC2-vaateharja on paras valinta, sillä sen harvaan istutetut harjakset imaisevat pölyn erityisen tehokkaasti.

Ensimmäisessä kuvassa: Pienikokoinen Kent CC2 -vaateharja kulkee helposti mukana reissussakin. Toisessa kuvassa: Saphir Cream Polish -kenkävoide kannattaa valita värillisenä, jotta kenkien väri uudistuu samalla. Jos sopivaa sävyä ei löydy, voi valita värittömän kenkävoiteen. 

2. Vaihda kenkävoiteeseen

Nahkakenkien hoidossa voi kesäisin hieman oikaista ja käyttää kenkävoidetta hoitoaineen ja kovavahan sijaan. Kenkävoide on All in 1 -tuote joka sisältää niin hoitavia kuin suojaaviakin aineita ja värillisenä samalla uusii nahan väriä. Jos kengät ovat hyvin likaiset tai niihin on kerrostunut paljon erilaisia nahanhoitoaineita, kannattaa ne ensin puhdistaa perusteellisesti nahkasaippualla ennen kenkävoiteen levitystä. Kevyempään puhdistukseen riittää harjaus kenkäharjalla ja kostealla luonnonsienellä pyyhkiminen. HUOM. Jos kengät ovat ohkaista nappanahkaa tai herkempää aniliininahkaa, kannattaa niille kenkävoiteen ja nahkasaippuan sijaan käyttää kevyttä nahanhoitoainetta ja hellävaraisempaa puhdistusvaahtoa puhdistukseen.

Muista kenkä- ja nahkaharja

Kenkä- ja nahkaharjat kannattaa kesälläkin pitää käden ulottuvilla, sillä niillä saa helposti puhdistettua irtolian nahan pinnasta ja uusittua nahan kiiltoa. Harjauksella saa usein pidennettyä varsinaisten huoltokertojen väliä, kun nahka ei pääse niin likaiseksi. Kenkäharjaa voi käyttää niin nahkaisille kuin kankaisillekkin kengille. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että vaaleille ja tummille kengille varaa omat harjansa värin leviämisen ehkäisemiseksi. Nahkaharjaa voi käyttää nahkalaukuille, -vaatteille ja -asusteille ja sen kanssa pätee sama sääntö kuin kenkäharjan kanssa: tummille sävyille oma harja ja vaaleille oma.

Kommentoi