You are currently viewing Kaksi syytä pitää kenkäharja aina esillä

Kenkäharja kuuluu usein niihin tavaroihin, jotka oston jälkeen unohtuvat laatikon pohjalle. Kerromme kaksi syytä, jotka toivottavasti kannustavat kaivamaan kenkäharjan aktiiviseen käyttöön – tai hankkimaan harjan, jos ei sellaista vielä omista.


1. Kiillotus

Hoitoaineet ja vahat yksinään vetävät nahan pinnan aina ensin sameaksi. Harjaus kenkäharjalla on temppu, jolla luodaan kiilto nahan pintaan. Harjaus aktivoi myös hoitoaineiden hoitavia ainesosia. Sipaus Saphir Renovatoria ja muutama harjanveto saa ihmeitä aikaan kiireisissä tilanteissa.


2. Puhdistus

Harjaus on vaivaton tapa puhdistaa kengät päivittäisestä liasta ja pölystä. Etenkin näin keväällä, katupölyn vallatessa jalkakäytävät, kannattaa harja pitää aina esillä. Puhdistuksen lisäksi harjaus uudelleenaktivoi vahoja uudistaen kiiltoa.

 

Arkivén valikoimaan olemme valinneet kaksi erilaista harjamallia Redeckeriltä. Karhea kiillotusharja on suunnattu pääsääntöisesti kenkien kiillotukseen, mutta harja soveltuu myös esimerkiksi paksummista nahoista valmistettujen laukkujen ja nahkavöiden harjaukseen. Harjan sopiva karheus tekee kiillotuksesta vaivatonta – jo muutama harjanveto luo vaikuttavan kiillon kiireisissäkin tilanteissa. Kiillotusharja on karheutensa ansiosta myös erinomainen väline mokka- ja nupukkijalkineiden puhdistukseen.

Pidempiharjaksinen nahkaharja sopii pehmeytensä ansiosta myös hyvin pehmeille nahoille, kuten lampaannahalle, joille kiilotusharja voi olla liian karhea. Nahkaharja on omiaan myös laukkujen ja nahkatakkien puhdistukseen sekä kiillon palauttamiseen hoitoaineen levityksen jälkeen.

Kumpikin harjamalli on saatavilla tummana ja vaaleana, sillä tummille ja vaaleille nahoille olisi suositeltavaa käyttää omaa harjaa värin leviämisen estämiseksi.

Kommentoi