• Artikkelin kirjoittaja:
Juhlavalmistelut

Kun tiedossa on merkittävä hetki tai juhla, aloitan valmistelut varaamalla kalenteristani hoitohetken itselleni ja mielessäni oleville vaatteille.

Huomaan, että vuosien karttuessa ja oman tyylin vakiintuessa skarpista olosta vaatteiden alla on tullut minulle täydellisen asun löytämistä tärkeämpää. Juhlat ja merkittävät hetket tuovat syyn hoitaa itseään ja huoltaa vaatteitaan – tehdä sellaisia asioita, joiden tekemiseen ei muuten aina ole aikaa tai jaksamista. Ennen juhlailtaa tapaan aina tehdä ainakin kokovartalokuorinnan ja kotipedikyyrin. Yleisesti ottaen asioita, joita muut eivät huomaa, mutta jotka ovat oman oloni kannalta merkittäviä. Sukkahousujen pukeminen vasta ajeltuihin sääriin tuntuu aina yhtä ihanalta ja juhlavalta!

 

 

Asukokonaisuuden miettiminen on edelleen tärkeä osa tärkeisiin tilanteisiin valmistautumista, mutta huomaan tekeväni valintatyön yhä useammin ainoastaan päässäni valmiiksi, enkä ota siitä enää niin suurta päänvaivaa. Nykyään on sen sijaan tärkeämpää, että ehdin laittaa ajatuksissani olevan asun juhlakuntoon – kiillottamalla, harjaamalla ja höyryttämällä.

Tuntuu ihanalta, että omaa olemusta voi uudistaa ostamatta mitään uutta tai ottamatta siitä stressiä. Skarppi olo voi olla niin paljon muutakin kuin pakasta vedetty uusi paita tai täydellinen asukokonaisuus – se voi olla myös sisältä ulospäin hehkuvaa hyvää oloa.

 

-Maria

Kuvat: Aya Brace

Kommentoi