Hyödyllinen Klassikko

Jos meidän tulisi valita valikoimastamme vain yksi aine nahan huoltoon, olisi se Saphir Universal Cream -hoitoaine. Väritöntä hoitoainetta voi verrata kosteusvoiteeseen ihonhoidossa – yksinkertaisimmillaan silläkin voi pärjätä, mutta parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi rinnalla kannattaa käyttää myös muita tuotteita.

Saphirin Universal Cream -hoitoaine on valmistettu Ranskassa ja se sisältää mehiläisvahaa, lanoliinia ja jojobaöljyä. Maitomainen hoitoaine on helpoin levittää puuvillaliinalla tai pesusienen palasella. 

Erityisen Saphir Universal Cream -hoitoaineesta tekee se, että sitä voi käyttää niin nahkakengille, -laukuille, -vaatteille kuin -asusteillekin. Omaan huoltopakkiin voi siis riittää yksi hoitoaine kaikkien pintanahkaisten tuotteiden hoitoon.

Hoitoaine ravitsee ja kosteuttaa nahkaa, tasoittaa väriä, kulumia ja naarmuja sekä luo nahan pintaan kauniin kiillon ja kevyen suojan. Tummille nahkalaukuille ja muille nahka-asusteille hoitoaineen tuoma suoja on riittävä, mutta vaaleille sävyille on hyvä lisätä erillinen suojasuihke. Kengät suojataan aina väristä riippumatta kenkävahalla hoitoaineen jälkeen, sillä ne altistuvat muita nahka-asusteita enemmän lialle ja kosteudelle. Likainen nahka kannattaa puhdistaa nahan puhdistusaineella ennen hoitoaineen levitystä. Pintalian puhdistukseen riittää harjaus ja kostea liina.

Tärkein rinnakkaistuote hoitoaineelle on harja – kengille kenkäharja ja muille nahka-asusteille pehmeämpi nahkaharja. Harjaus aktivoi hoitoaineen, poistaa tahmaisuuden ja palauttaa kiillon takaisin nahan pintaan.

Yhdistä näin:

Pintanahkaisille kengille, nilkkureille ja saappaille:
Leather Soap -nahkasaippua + Universal Cream -hoitoaine + Pâte de Luxe -vaha + kenkäharja

Nahkatennareille:
Cleaning Lotion -puhdistusaine + Universal Cream -hoitoaine + Pâte de Luxe -vaha + kenkäharja

Nahkatakeille ja -vaatteille:
Cleaner Shampoo -nahkashampoo + Universal Cream -hoitoaine
(pehmeille lampaannahkaisille vaatteille Nappa Balm -hoitoaine Universal Creamin sijasta) + nahkaharja

Nahkalaukuille ja -asusteille:
Cleaning Lotion -puhdistusaine + Universal Cream -hoitoaine + nahkaharja
(+ Super Invulner -suojasuihke vaaleasävyisille laukuille ja asusteille)

+ Neljä Tilannetta Käyttää Universal Cream -hoitoainetta

Pikakiillotus

Tyypillisimmin hoitoainetta käytetään perusteellisen huollon yhteydessä nahan kosteutukseen puhdistuksen jälkeen. Hoitoainetta voi kuitenkin käyttää myös pikaiseen kiillotukseen ja samalla tulee myös hoitaneeksi nahkaa. Esimerkiksi laukuille ja kengille voi tehdä pikafreesauksen pyyhkimällä ne ensin kostealla liinalla ja sen jälkeen levittämällä nahalle ohuesti hoitoainetta. Lopuksi kiillotus harjaamalla ja voilá!

Natiseva Nahka

Löytyikö kirpparilta kiva nahkatakki, mutta se natisee ikävästi? Puhdista takki kostealla liinalla (käytä tarvittaessa lisäksi Saphir Cleaner Shampoota) ja käsittele takki hoitoaineella. Muutama ohut kerros voi yleensä olla tarpeen, jotta nahka pehmittyy tarpeeksi. Muista kuitenkin olla maltillinen ja anna hoitoaineen imeytyä kunnolla käsittelyjen välissä, esimerkiksi muutaman päivän ajan ennen seuraavaa kerrosta.

Suuret Pinnat

Maitomainen hoitoaine levittyy helposti suurille pinnoille, kuten nahkasaappaiden varsille, nahkatakeille ja muille nahkavaatteille. Levitykseen kannattaa käyttää vaahtomuovisienen palaa, jolla pääsee paremmin myös pieniin yksityiskohtiin ja saumoihin.

Kulumien Tasoitus

Hoitoaineella voi kokeilla tasoittaa myös kulumia. Parhaiten kulumat tasoittuvat luonnollisen oloisista nahoista, jotka patinoituvat käytössä (semianiliininahat). Myös peitevärjätyistä kasviparkkinahoista kulumat ja naarmut tasoittuvat yleensä hyvin. Hoitoainetta kerrostetaan hyvin ohuita kerroksia ja annetaan kuivua välissä, kunnes kuluma alkaa tasoittua.

Jutun tuotteet kaupassa

Kuvat: Timo Anttonen, Kirsikka Simberg, Jenna Kiuru

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Kimmo Sjöholm

  Ostin hainnahkasaappaat. Ongelma on, että en ole Suomesta löytänyt niille sopivia suoja- ja hoitoainetta. Olen yrittänyt tilata 2 kertaa ulkomailta, mutta olen aina törmännyt palovaaralliseen merkintään, eikä niitä ole suostuttu toimittamaan. Onko teillä hyviä aineta/keinoja ongelmaan?

  1. Arkivé

   Hei Kimmo,

   Kiitos viestistäsi ja pahoittelut vastauksen viipyminen! Hain nahan hoidosta meillä ei valitettavasti ole kokemusta, mutta tiedän että edustamaltamme Saphirilta löytyy Reptan-niminen valmiste, joka sopii erilaisille eksoottisille nahoille ja myös hainnahalle. Kokemusta minulla ei ole tästä tuotteesta, mutta voisit tiedustella asiasta Saphirin maahantuojalta ja kysyä löytyisikö heiltä varastosta tätä tuotetta. Maahantuontia Suomessa hoitaa Caine Clothiers. Voit laittaa heille asiasta viestiä sähköpostitse: info@caineclothiers.com.

   Toivottavasti apu löytyy! 🙂

   Terkuin,
   Maria

Kommentoi