Essu ja aluspaita

Vaatekaapissani on aluspaidan mentävä aukko ja keittiöstäni puuttuu essu.

Vaatekaappini yläosavalikoima koostuu pääsääntöisesti erilaisista neuleista ja vaaleista kauluspaidosta. Nämä ovat juurikin niitä paitatyyppejä, joiden alla olisi hyvä pitää aluspaitaa pesuvälin pidentämiseksi – mutta en omista yhtäkään. Tästä syystä joudun pesemään neuleita melko usein hienhajun vuoksi ja vaaleita paitojani koristavat pinttyneet tummentumat hihansuissa ja hikiläiskät kainaloissa. Turhaa pesukoneen pyöritystä aiheuttaa myös se, että keittiöstäni uupuu essu.

Tällä viikolla päätin ottaa asian käsittelyyn ja selailla vaihtoehtoja. Tärkeimpiin valintakriteereihini aluspaitojen kohdalla lukeutuivat ihonmyötäinen istuvuus ja hengittävä sekä konepestävä luonnonmateriaali. Lisäksi tarvelistalla oli kolme erilaista mallia: pitkähihainen malli pienellä pääntiellä pooloille ja istuville neuleille, pitkähihainen malli avaralla pääntiellä kauluspaidoille sekä kolmantena toppi lyhythihaisille neuleille.

Esiliinassa tärkeimmät kriteerini olivat rintakehää suojaava osio ja pesua hyvin kestävä luonnonmateriaali. Kartoituksen tein pääsääntöisesti pienemmiltä valmistajilta, mutta tarkistin myös muutaman luottoketjuliikkeen tarjonnan. Tässä tulokset:

Topit

Topeista suosikiksi nousi 100% luomupuuvillainen Armedangels Beaa Top, jossa on kaunis pääntie ja ohuenohut materiaali. Plussaa myös raakareunahelmasta, jonka voi halutessaan leikata itselleen sopivaksi. Toinen materiaalin ja kotimaisuuden puolesta houkutteleva malli löytyi Ruskovillalta.

Säädettävät spagettiolkamiset vaihtoehdot löytyivät niin ikään Armedangelsilta sekä Woronilta. Spagettiolkaimisia Armedangels toppeja löytyy myös Nudgesta.

 

Pitkähihainen malli pienellä pääntiellä

Materiaalin puolesta ehdottomaksi suosikiksi nousi Ruskovillan luomusilkkinen aluspaita. Cosin lyocellsekoitepaita taas viehättää pehmeydellään ja hyvin ihonmyötäisellä istuvuudellaan. Filippa K:n puuvillasekoitepaidan pääntie on viimeistelty kauniin huomaamattomasti.

Pitkähihainen malli avaralla pääntiellä

Istuvaa paitaa avaralla pääntiellä oli haastava löytää, mutta yksi suosikki nousi ylitse muiden: 100% luomupuuvillainen paita Armedangelsilta. Tässäkin mallissa on raakareuna helmassa ja hihoissa, jotta paidan voi muokata omiin mittoihinsa sopivaksi. Myös tätä paitaa on saatavilla Nudgesta.

Esiliina

Essun kohdalla päätös tulee olemaan vaikea, sillä hyviä vaihtoehtoja löytyi niin monia! Lapuan Kankurien Kaste-esiliina houkuttelee kotimaisuudella ja selkäosan kauniilla leikkauksella. Stockmannin valikoimista löytynyt Linumin Hedvig-esiliina taas hurmaa värillään! Myös Pellavamaailmalta ja Balmuirilta löytyy kauniita esiliinoja rintapalalla.

Olisi kiva kuulla myös teidän essu- ja aluspaitavalinnoista!

 

-Maria

Kuvat: Filippa K ja Armedangels

This Post Has 4 Comments

  1. Olen kamppaillut saman paitapulman kanssa. Stockmann myy omalla Stockmann silk -merkillä toppimallisia ja t-paitahihallisia ohuita silkkisiä aluspaitoja. Väreinä valkoinen ja musta. Näille vahva suositus, vaikka ovatkin aika tyyriitä. Löytyy myös merinovillaisena.

    1. Kiitos Johanna vinkistä! Nämä tuleekin tsekata! Silkkistä olen juurikin metsästänyt! 🙂 -Maria

  2. En osaa osoittaa tiettyjä malleja, mutta yleisesti kehottaisin tutustumaan Tam-Silkin valikoimiin, josko sieltä löytyisi. 🙂 Ulkoilukäytössä heidän kerrastonsa ovat olleet tosi hyviä.

    1. Kiitos Hanna vinkistä! 🙂 /Maria

Kommentoi

Sulje valikko
×

Cart