Maria peitti juuri laukustaan kulumat Saphir Renovatrice -peitevärillä ja kiillotti metallisoljet. Kolmen vuoden jälkeen laukku näyttää edelleen kuin uudelta. Laukun kiilto säilyy kauniina Saphir Universal Cream -hoitoaineella. Jakku ja housut ovat molemmat kirppislöytöjä.

Yksityiskohdat luovat kokonaisuuden. 

Yksi huippuunsa huollettu elementti tekee asusta kiinnostavan. Silloin ei haittaa vaikka jokin muu asussa olisi kulunut tai nuhjuinen – juuri kontrasti tuo asuun syvyyttä. Esimerkiksi kiiltelevä laukku tai vyö raikastaa vintagevaatteen. Patinoitunut vaate taas luo yksilöllisen kehyksen viimeistellylle asusteelle.

Käytettynä hankitun palmikkoneuleen nukkaisuus toimii parhaiten sileiden ja kiiltävien pintojen kanssa. 

Myös huoltaessa kannattaa kiinnittää huomiota yksityiskohtiin. Vaikka huollettavaa tuotetta ei saisi enää täysin alkuperäiseen kuntoon, voi yksityiskohtiin keskittymällä saada aikaan yllättävänkin suuren vaikutuksen koko asuun tai yksittäiseen tuotteeseen. Esimerkiksi näin:

 

1. Kiiltävät metalliosat luovat kauniin kokonaisuuden kuluneen tai tummuneen nahan kanssa. Metalliosat voi puhdistaa kostealla liinalla tai tarvittaessa metallin puhdistukseen tarkoitetulla aineella. Lopuksi metalli kiillotetaan kuivalla liinalla.

2. Nahkavöitä voi huoltaa samoilla aineilla ja menetelmillä kuin nahkalaukkuja. Metallisoljen voi puhdistaa, kuten edellä. Patinoitunut nahkavyö näyttää elegantilta siistien prässihousujen kanssa. 

3. Takin karvapintaisen kauluksen tai hihankäänteet voi siistiä harjanpuhdistuskammalla “haravoimalla” ja viimeistellä vaateharjalla harjaamalla. Karvapintaisten yksityiskohtien siistiminen freesaa koko takin yleisilmeen, vaikka takki olisi muuten tummunut tai kulunut.

4. Nahkakorot voi kiillottaa kenkävahalla. Vaha myös samalla suojaa korkoja kosteudelta. 

Jennan takki on löytö ystävän vaatekaapista ja sitä ennen kuulunut varmaan jollekin pariisilaiselle herrasmiehelle. Takin patinoituneeseen sävyyn on kivoin yhdistää kiiltävät nahkakengät. 

5. Kaulahuivin siistiminen: Käytetyn kaulahuivin voi levittää silityslaudan päälle, harjata reippaasti vaateharjalla vesisuihketta apuna käyttäen läpi  ja höyryttää lopuksi. 

6. Hanskojen siistimisen ABC: puhdista, kosteuta ja harjaa. Hanskat hyötyvät myös venyttelemisestä takaisin muotoonsa.

7. Laukuista ja muista nahka-asusteista voi paikata kulumat nahalle tarkoitetulla peitevärillä. Peiteväriä levitetään sormella paikattavaan kohtaan ja sitä kerrostetaan useita ohuita kerroksia, kunnes vaurio peittyy. 

8. Polvipussien höyrytys: Harvoin pesussa käyvien vaatteiden, kuten housujen, höyryttäminen on palkitsevaa. Höyry puhdistaa, silottaa ja poistaa polvipussit. Housut lopuksi henkarille roikkumaan ja niihin on kiva tarttua seuraavallakin kerralla. 

9. Repsottavat langanpätkät nahka-asusteissa voi päätellä polttamalla. Langanpätkä leikataan muutaman millimetrin pituiseksi ja sytytetään varovasti. Juuri ennen kuin lanka on palanut nahkaan asti, painetaan se sormella sammuksiin. Sulava lanka tukkii neulanreiän ja estää näin purkautumisen. 

Kommentoi