You are currently viewing Arkivén ystävät: Ina Nordbäck

Ina on yksi Arkivén ystävistä ja luottovalokuvaajista, joka osaa luoda ympärilleen kauniita ja eteerisiä maailmoja haastavissakin olosuhteissa. Inalla on erityinen kyky löytää hienoja, kuvauksellisia yksityiskohtia harmaan talvenkin keskeltä. Halusimme jutella Inan kanssa ja kysellä häneltä, kuinka kiireisestä joulunalusajasta selvitään tyylikkäästi.

Ina, ainakin kuvien perusteella kotonasi näyttää aina siltä, että sinne haluaisi tulla käpertymään sohvalle glögikupin kanssa ja vain katselemaan ulos ikkunasta. Mitkä ovat sinulle parhaita tapoja rauhoittaa mieli kiireiden keskellä?

Voi kiitos, tervetuloa! Joulukuu on töissä kiireistä aikaa, ja tykkään viettää hetken hiljaisuudessa aina töistä päästyäni. Kotona rauhoittavaksi rituaaliksi on muodostunut kynttilöiden polttaminen ja eteeristen öljyjen tuoksuttelu Mujin diffuuserin veden liplatusta kuunnellen. Vapaapäivinä liikkuminen ja kävely luonnossa auttavat rauhoittamaan kehon ja mielen. Yritän vältellä ruuhkaisia kauppoja joulun alla viimeiseen asti ja kutsun mielelläni ystävät luokseni glögille.

 

Mikä merkitys joulun viettämisellä on sinulle?

Joulu merkitsee minulle rauhoittumista ja yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa. Minulla on syntymäpäivä joulun alla, joten varsinkin lapsuudessa joulunaika ja lahjat olivat hartaasti odotettuja. Nykyisin arvostan materiaa enemmän hyvää ruokaa, rentoa oleilua, rentoutumista ja läheisten kanssa vietettyä aikaa.

Mikä on paras lahja, jonka olet ikinä saanut ja mitä toivoisit tänä jouluna?

Vanhemmiten fyysisillä lahjoilla ei ole joulussa enää suurta merkitystä, vaan arvostan eniten kiireetöntä joulun tunnelmaa, kaikkia joulun tuoksuja ja makuja. Pidän tarpeellisista ja henkilökohtaisista lahjoista. Lapsuuden toivelahjojen lisäksi suosikiksi nousevat mummin neulomat kauniit villasukat, jotka lämmittävät viluisia varpaitani ympäri vuoden. Tänä jouluna olemme sopineet perheeni kanssa, että emme hanki lahjoja toisillemme.

 

Kerro vielä muutama vinkki, kuinka luoda joulutunnelma itselleen ja kotiinsa ostamatta varsinaisesti mitään uutta!

Paras (ja ilmainen!) keino luoda tunnelmaa ja viihtyvyyttä kotiin on siivous! Myös tuoreet kukat, kuten hyasintit toimivat aina. Pidän havun tuoksusta, mutta tänä jouluna en aio hankkia kuusta, vaan luonnosta kerätyt oksat saavat toimittaa kuusen virkaa. Turhan materian haalimisen sijaan kannattaa miettiä, miten pienillä asioilla saa luotua joulun tunnelmaa. Kynttilöiden polttaminen, mandariinin tuoksu ja kliseiset joulubiisit toimivat minulla vuodesta toiseen.

Kuvat: Ina Nordbäck

Instagram: @inanord

Kommentoi