• Artikkelin kirjoittaja:
7 tapaa pidentää sukkahousujesi kestävyyttä by Swedish Stockings

Ruotsalainen sukkahousuvalmistaja Swedish Stockings on yritys, jonka vallankumouksellista asennetta ihailemme. Viimeisimpänä innovaationaan yritys on kehittänyt sataprosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista valmistetut sukkahousut, jotka tulevat myyntiin tämän vuoden maaliskuussa. Heidän seuraava tavoitteensa on kehittää tapa kierrättää rikki menneet sukkahousut uusiksi sukkahousuiksi. Tämän lisäksi SS on listannut 7 tapaa pitää parempaa huolta sukkahousuistasi. Ne tulevat tässä:

 

1. Valitse oikea koko

Liian pieni koko aiheuttaa painetta ja rasittaa materiaalia. Jos olet kahden koon välissä, valitse isompi. Swedish Stockingsin kokotaulukon löydät heidän nettisivuiltaan jokaisen tuotteen yhteydestä.

2. Venytä ennen ensimmäistä käyttöä ja aina pesun jälkeen

Venyttäminen valmistaa kuidut pukemisen aiheuttamaan venymiseen ja tasaa painetta. Venyttäminen myös pidentää kuitujen ikää. Sukkahousut olisi hyvä venyttää ennen ensimmäistä käyttöä ja jokaisen pesun jälkeen.

Tee näin: Käsittele kumpikin jalkaosa erikseen. Ota toisella kädellä kiinni sukkaosasta ja toisella vyötäröstä. Venytä hellästi. Toista käsittely toiselle puolelle.

3. Rullaa ensin –  ja yksi jalka kerrallaan!

Varmista ensin, että kyntesi ovat sileät, eikä käsissä ole teräviä koruja. Rullaa toinen jalkaosa ja vedä se jalkaan polveen asti. Tällä tavoin paine jakautuu tasaisesti niin, että saat myös toisen jalan sisään ja materiaali pääsee jakautumaan tasaisesti koko jalalle. Toista sama toiselle jalalle. Tämän jälkeen vedä jälleen yksi puoli kerrallaan reisille ja asettele lopuksi vyötäröosa kohdilleen.

4. Vedä vain ylhäältä alas

Jos paine on kerääntynyt epätasaisesti ja sukkahousut näyttävät epätasaisilta, pue sukkahousut uudestaan kuten kohdassa kolme. Nyppiminen ja istuvuuden korjaaminen sukkahousujen ollessa päällä lisää riskiä aiheuttaa langanvetoja ja reikiä.

5. Ole varovainen ja käytä sukkia, jos mahdollista

Ota aina huomioon, että sukkahousut eivät ole tehty kestämään kaikkea. Etenkin hyvin ohuiden, tai esimerkiksi verkkosukkahousujen kohdalla, kannattaa välttää pyöräilyä ja muita asioita, joissa sukkahousuihin kohdistuu paljon painetta ja kitkaa. Pidä myös huolta, että kyntesi ovat sileät ja ole erityisen varovainen jos päälläsi on teräviä koruja tai vaatteissasi teräviä yksityiskohtia. Jos mahdollista, pidä sukkia sukkahousujen päällä vähentääksesi kengistä aiheutunutta kitkaa. Sukkia voit pitää myös sukkahousujen alla, jos jalkasi ovat erityisen kuivat.

Arkivén vinkki: Pidä jaloistasi huolta. Vilaa varpaankyntesi aina leikkauksen jälkeen ja rasvaa jalkapohjiasi säännöllisesti.

6. Pese mahdollisimman harvoin

Swedish Stockings suosittelee pesemään sukkahousut noin 5-6 käyttökerran jälkeen. Sukkahousut voi pestä käsin kylmässä vedessä miedolla pesuaineella tai koneessa hienopesulla 30 asteessa ja mielellään pesupussissa. Älä laita koneeseen samaan aikaan mitään mikä voi vahingoittaa sukkahousuja, kuten vetoketjullisia vaatteita tai raskaita materiaaleja.

Arkivén vinkki: Säästä aikaa, vettä ja sukkahousuja ja pese sukkahousuistasi välillä pelkät sukkaosat. Talvella tuuletus pakkasessa pidentää pesukertojen tarvetta.

7. Vältä huuhteluainetta, älä rumpukuivaa

Huuhteluaine vahingoittaa elastaania ja kuivausrumpu kuluttaa materiaalia. Käytä vain mietoa pesuainetta ja anna sukkahousujen kuivua huoneenlämmössä.

Kuvat: Swedish Stockings

(ei kaupallinen yhteistyö)

Kommentoi